Video

Willem II'ers vieren kampioenschap (van 100 jaar geleden)

25 november 2016 om 19:25 • Aangepast 21 november 2020 om 05:45
nl
Honderd jaar geleden werd Willem II voor het eerst landskampioen, in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Vrijdagavond speelt Willem II weer in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Voor een groep oud-spelers en supporters van de club genoeg reden om die titel van honderd jaar geleden nog een keer te vieren.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

"Hup Willem II stoere kerels", klinkt het op een stukje gras aan de IJssel. Honderd jaar geleden werd hier gevoetbald, maar dat kun je je nu weinig bij voorstellen.

Wachten op privacy instellingen...

Vroeger was het anders"Dit is best apart natuurlijk", zegt oud-verdediger Hans Werdekker. Op deze historische plek gaan de gedachten natuurlijk terug naar 'vroeger'. De meegereisde supporters en voetballers hebben dat kampioenschap van 1916 natuurlijk niet meegemaakt. Maar het staat ook symbool voor andere tijden, toen voetbal nog niet zo commercieel was.

Wachten op privacy instellingen...

"Vroeger was het voetballen voor een paar stuivers en voor het plezier. Dat is nu wel veranderd", zegt Werdekker.
Trots op het verledenWillem II is een traditieclub. Een club die trots is op z'n prestaties, vooral in het verre verleden. "Willem II heeft een verleden dat we moeten herinneren", zegt supporter Roger Rossmeisl. "Zeker als het gaat om jaren als 1916."
Er wordt gezongen, gevoetbald en ook een delegatie van Go Ahead Eagles komt een kijkje nemen. Gewoon, als vrienden onder elkaar. Zoals het vroeger was. En als het aan deze Willem II'ers ligt, zullen we dat nooit vergeten. Want, schrijf maar op: "In 2116 zijn we er weer bij!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!