Willem II wint ‘degradatiekraker’ tegen Go Ahead Eagles

25 november 2016 om 22:52 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
Willem II heeft drie punten gepakt in de ‘degradatiekraker’ tegen Go Ahead Eagles. In een ijskoude Adelaarshorst in Deventer maakte huurling Jari Schuurman het enige doelpunt. Voor de 19-jarige Schuurman was het zijn eerste doelpunt in de eredivisie.
Profielfoto van Twan Spierts
Twan Spierts

Onverdiend was de overwinning van Willem II niet. Maar het was allesbehalve geweldig wat de ploeg liet zien. Eigenlijk hadden de Eagles al na een minuut op voorsprong moeten komen, maar Randy Wolters miste voor open doel. Dat was ook meteen de enige kans voor Go Ahead in de eerste helft.
Willem II was voor rust vooral gevaarlijk uit vrije trappen van Jordy Croux. Eentje kwam nét niet bij spits Fran Sol terecht, een andere zeilde vlak over. Aardige aanvallen waren er genoeg, maar niet voor het eerst was Willem II vooral heel slordig.
Slecht schot, toch doelpuntDe tweede helft was pas net begonnen, toen Willem II plots op voorsprong kwam. Jari Schuurman ontsnapte aan de buitenspelval en kwam oog in oog met keeper Zwarthoed. Zijn schot was dramatisch, maar tot zijn geluk zag hij dat Zwarthoed de bal losliet. Z’n tweede poging was wel raak: 0-1.
ZIE OOK: Met ‘afgedwongen geluk’ schiet Jari Schuurman Willem II naar zege
Go Ahead Eagles was daarna even de kluts kwijt. Willem II claimde tevergeefs een penalty en Funso Ojo liet een grote kans liggen. Maar de tweede treffer viel niet en dus bleef het lang spannend in Deventer.
Het luktMarcel Ritzmaier was nog dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Lamprou lag goed in de weg. Anouar Kali haalde uit een corner nog een bal van de lijn, maar verder kwam Go Ahead niet. Zo eindigde het duel dat ze in Tilburg absoluut geen degradatieduel wilden noemen in 0-1. Dezelfde uitslag als honderd jaar geleden, toen Willem II in Deventer voor het eerst kampioen werd.
Dankzij deze belangrijke drie punten is Willem II in ieder geval eventjes weg uit de degradatiezone. De ploeg staat nu twaalfde, maar de concurrentie moet nog in actie komen.

De mokerslag van Willem IIJordens Peters maakte zich in de laatste minuten van de wedstrijd nog ontzettend druk, want hij wilde per se voorkomen dat Willem II nog tegen een tegentreffer op liep. "We hebben het een paar keer in de laatste minuut weggegeven. Dan heb je zo’n zuur gevoel de hele week. Nu ziet de week er heel anders uit. Met drie punten deel je een mokerslag uit."
De krachtigste samenvatting van de avond kwam van Willem II-trainer Erwin van de Looi: "Voetbal is soms een raar spelletje. We hebben één van onze slechtste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Maar we hebben toch gewonnen. Dat vergoedt vandaag alles."