Verslagenheid is groot op sportschool in Bladel: 'Marc was een topgast'

26 november 2016 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
nl
"Marc was een lieve man, absoluut geen macho. Misschien was hij zelfs wel een beetje te lief voor de bokssport." Ludo Kaethoven van sportschool Training Unit in Bladel kent Marc de Bonte al zo lang als hij zijn trainer is en dat is elf jaar. Sinds de verdwijning van Marc leeft hij in 'een hel'. "En dat is alleen maar erger geworden na het nieuws dat zijn lichaam gevonden is."
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De verslagenheid op de Bladelse sportschool is groot. In de hal is vrijdag met foto's, kaarsen en bloemen een gedenkhoek ingericht voor de overleden kickbokser.
"'Onze' Marc is niet meer", staat op één van de foto's. 'We moeten afscheid van je nemen maar vergeten je niet', is de tekst op de omslag van het condoleanceboek. Achter de gedenktafel een bijna levensgroot portret van Marc de Bonte in kickboksuitrusting, gemaakt toen hij wereldkampioen was geworden. Bovenin de tekst: 'Succes komt je niet aanwaaien'.  

Wachten op privacy instellingen...

Sporters die vrijdagavond binnendruppelen komen vooral om steun te vinden bij elkaar. Ze condoleren Ludo Kaethoven met het verlies van zijn pupil en collega. "Het was een gouden vent, spontaan, altijd vrolijk en vol grappen", zegt Stijn Janssen. Hij was één van de trainingsmaatjes van Marc de Bonte. "Hij was er altijd, dus toen hij de zaterdag na zijn verdwijning niet kwam, klopte er iets niet."
ZIE OOK: Twintig dagen onzekerheid: de vermissing van kickbokser Marc de Bonte [TIJDLIJN]
Trainer stortte volledig in Een mokerslag. Zo kwam het nieuws binnen bij Ludo Kaethoven toen hij donderdag hoorde dat er een levenloos lichaam gevonden was in Oirschot. "Ik wist gelijk: dit is Marc." Daarna stortte hij volledig in. "Je houdt met alles rekening", zegt Stijn Janssen. "Maar uiteindelijk is er vooral ongeloof." Job van der Velde gebruikte in het condoleanceboek een bekende uitspraak van Marc: "Nooit opgeven, of eigenlijk zei het het op zijn Vlaams: "Nie afgeven."
"Hij was een topgast. Ik weet zeker dat hij heel erg gemist zal worden." Sander van Eeten kende hem nog maar kort, maar ook hij herinnert zich vooral een bokser met veel respect voor zijn tegenstander. "In zijn klasse was hij zeker de allerbeste", zegt Ludo Kaethoven. "Hij was heel gedreven en had zeker de juiste mentaliteit voor een topsporter. Maar buiten de ring kostte het hem moeite om iemand die hij goed kende op zijn gezicht te slaan."
Vermist sinds begin novemberMarc de Bonte kwam in de nacht van 4 op 5 november, na een feestje in zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout, nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn auto werd een dag later teruggevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best, een paar kilometer van de plek waar Marc donderdag gevonden is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.