Video

Met ‘afgedwongen geluk’ schiet Jari Schuurman Willem II naar zege

26 november 2016 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
nl
Voor het eerst stond jongeling Jari Schuurman in de basis bij Willem II. En met succes: hij maakte meteen z’n eerste eredivisiedoelpunt én bezorgde Willem II de drie punten tegen concurrent Go Ahead Eagles.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

En dus mocht de van Feyenoord gehuurde middenvelder na afloop langs alle tv-camera’s en wil iedereen opeens alles van ‘m weten.
Met een gelukjeEerlijk is eerlijk: Schuurman kreeg bij z’n doelpunt een beetje hulp van Eagles-keeper Theo Zwarthoed. Hij kwam alleen voor de keeper, maar kreeg de bal eerst niet in het doel. “Ik schoot ‘m in eerste instantie helemaal niet goed in. Het was een beetje een schot door het midden, misschien dat het daarom voor de keeper ook raar was.”
Gelukkig voor Schuurman liet Zwarthoed de bal onnodig los en kreeg hij een herkansing. Een gelukje dus. “Dat moet je afdwingen, toch?”, lacht Schuurman.
ZIE OOK: Willem II wint ‘degradatiekraker’ tegen Go Ahead Eagles
Blij gevoelNee, zijn dag kan niet meer stuk. “Ik denk wel dat je aan m’n juichen zag dat dat een heel blij gevoel is. Ik rende gelijk richting de bank. Ik haalde alleen niet omdat m’n teamgenoten me tegenhielden”, vertelt de jongeling met een grijns op z’n gezicht.
Jari Schuurman (inderdaad, vernoemd naar Jari Litmanen). Onthou die naam. Want als we hemzelf moeten geloven, gaan we de komende maanden nog veel van ‘m zien. “Ik weet van mezelf natuurlijk dat ik wel wat kan. Om in de basis te starten en gelijk te scoren is top.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.