Van Gerwen zonder moeite ronde verder, Van de Pas als enige Nederlander uitgeschakeld

26 november 2016 om 00:32 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
nl
Michael van Gerwen heeft zich vrijdagavond zonder veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. De favoriet won, zonder echt goed te gooien, met 6-1 van Andy Hamilton. Ook Berry van Peer en Jelle Klaassen haalden de volgende ronde. Benito van de Pas was de enige Nederlander die uitgeschakeld werd in de eerste ronde.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Heel even stond Van Gerwen onder druk, in zijn tweede leg. Maar met een 120-finish kwam hij op een 2-1 voorsprong. Vooral met zijn 142-finish maakte Mighty Mike indruk. In de tweede ronde staat Van Gerwen zaterdag tegenover landgenoot Vincent van der Voort.
Druk weekend Van PeerVoor Van Peer is het een druk weekend. De jongeling uit Sprundel plaatste zich voor de volgende ronde via een 6-5 zege op Cristo Reyes. In de volgende ronde speelt hij tegen Josh Payne. Zondag speelt hij daarnaast sowieso de finale van het jeugd WK.

Wachten op privacy instellingen...

Klaasen is ook een ronde verder, hij won in de eerste ronde van Simon Stevenson (6-4). In totaal zijn er elf Nederlanders door naar de tweede ronde, alleen Van de Pas werd uitgeschakeld. Brendan Dolan was met 5-6 te sterk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.