Reconstructie moordzaak Hooge Zwaluwe: gebied deels afgezet, omgeving rustig

26 november 2016 om 17:14 • Aangepast 21 november 2020 om 05:44
nl
De reconstructie van een lugubere dubbele moord in de criminele wereld in het decor van de polder van heerlijkheid Zwaluwe. Zaterdagmiddag rijden er nog twee wielrenners niks vermoedend ontspannen op hun fiets op de Hamseweg. "Dit is toch dat huisje waar die twee criminelen elkaar hebben afgeslacht?', zegt de ene toerfietser tegen de ander. De rechreche loopt wat rond het huisje. Druk met de voorbereidingen.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

De recherche voert zondag een reconstructie uit van de moord op No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak in oktober vorig jaar. Tijdens de reconstructie wordt de directe omgeving van het vakantiehuisje aan de Hamseweg, waar de moorden plaatsvonden, beveiligd en bewaakt. Zaterdagmiddag is daar, rond het tijdsstip dat het zou beginnen nog weinig van te merken.
Verdachte De moordverdachten van het bloedbad in Hooge Zwaluwe vrezen de gedwongen terugkeer naar het vakantiehuisje. Bang voor wraakacties van No Surrender zijn de Belgen niet.
[tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/802500416621649920]
No SurrenderPolitie en justitie sluiten de mogelijkheid niet uit dat leden of aanhangers van de omstreden motorclub No Surrender langskomen om de Belgen te intimideren. In het huisje werden No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en een beroepscrimineel na een ripdeal doodgeschoten. Door wie, is nog altijd onduidelijk.
Video-opnamesDe reconstructie moet meer helderheid brengen in de zaak, die nog veel losse eindjes heeft. Er worden in het vakantiehuisje in de polder bij Hooge Zwaluwe video-opnames gemaakt waarbij de advocaten meekijken in de regiewagen. Een rechter-commissaris leidt het onderzoek. Verdachten leggen op de plaats delict uit wat er in hun ogen gebeurde.
Het rechercheteam voert de reconstructie zondag uit van 07.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.                            

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.