Van Gerwen wint ruim van Payne, Van Barneveld tegenstander in kwartfinale

26 november 2016 om 23:28
nl
Michael van Gerwen begon zaterdagavond matig aan de wedstrijd tegen Josh Payne. Hij kwam op een 0-2 achterstand, uiteindelijk won de nummer één van de wereld eenvoudig: 10-2.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

In de beginfase ging het mis op de dubbels, waardoor Payne op een 0-2 voorsprong kon komen. Nadat Van Gerwen met zijn zevende pijl zijn eerste dubbel gooide was hij los. Van 0-2 ging hij voor de eerste pauze naar een 3-2 voorsprong. Bij de tweede pauze stond de favoriet op een 8-2 voorsprong.
In het slot van de wedstrijd gunde Van Gerwen Payne geen leg meer. De Engelsman, die in de middagsessie Berry van Peer uitschakelde, had geen enkele kans. Zondag begint Van Gerwen aan de slotdag met een kwartfinale tegen Raymond van Barneveld.
Van Gerwen enige Brabander in kwartfinaleJelle Klaasen staat niet in de kwartfinale. Nadat Benito van de Pas in de eerste ronde werd uitgeschakeld en Berry van Peer in de tweede ronde sneuvelde, ging Klaasen er in de achtste finale uit. Tegen Dave Chisnall kreeg ‘Cobra’ drie matchdarts, hij wist ze echter niet te benutten. Uiteindelijk verloor hij met 10-9.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.