'Mafkees!' Man ontkent bellen achter het stuur, maar belgeschiedenis liegt niet

26 november 2016 om 17:58
nl
Een grofgebekte man is zaterdagochtend opgepakt in Geldrop voor het uitschelden van politieagenten. Dat gebeurde nadat hij een boete van 230 euro kreeg voor bellen achter het stuur. Bovendien werd een verboden mes in zijn zak aangetroffen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Surveillerende agenten kwamen de man tegen op de Laan der Vier Heemskinderen. Zij zagen dat hij al rijdend een telefoon tegen zijn oor aan hield.
Hierop gaf de politie een stopteken. Op het Bogardeind zette de bestuurder zijn auto langs de kant. De man werd boos toen hij een bekeuring kreeg, hij ontkende dat hij achter het stuur aan het bellen was.
BelgeschiedenisDe politie geloofde niets van zijn verhaal en besloot zijn belgeschiedenis te controleren. Daarin stond weldegelijk dat de man twee minuten geleden een telefoongesprek had gehad. “Mogelijk had de man last van een kort termijn geheugen”, schrijft de politie op Facebook.
Na zijn ontmaskering werd de man opstandig. Op een gegeven moment zagen de agenten een mes uit zijn broekzak steken. Zij sommeerden hem uit de auto te stappen, waarna hij werd gefouilleerd.
'Mafkees!'De man kreeg een waarschuwing voor verboden wapenbezit en vanwege het feit dat hij geen kentekenbewijs bij zich had. Daarop maakte de man de agenten uit voor 'mafkees'. Hij werd alsnog opgepakt voor het beledigen van ambtenaren.
Na een aantal uur afkoelen op het politiebureau mocht de man weer gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.