Opstootje Kozakken Boys na spectaculaire winst: 'Vlam in de pan is snel gedoofd’

26 november 2016 om 20:53 • Aangepast 21 november 2020 om 05:43
nl
Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag met 4-3 gewonnen van Spakenburg. Na afloop kwamen er verschillende berichten over ongeregeldheden binnen. Het bestuur van de club uit Werkendam gaat proberen uit te zoeken wat er voorgevallen is, maar volgens voorzitter Henk de Goeij lijkt het mee te vallen. “De vlam sloeg in de pan en die is snel gedoofd.”
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Via Raily Ignacio kwam Kozakken Boys al snel op voorsprong. Na de gelijkmaker van Olivier Pilon liep de ploeg uit Werkendam vervolgens via Mendes Moreira en Berry Powel uit naar een 3-1 voorsprong. Pilon bracht de stand terug tot 3-2. Danny van den Meiracker schoot in blessuretijd de 3-3 tegen de touwen, maar daarmee was het vuurwerk op sportpark De Zwaaier nog niet voorbij: vanaf de aftrap scoorde Kozakken Boys weer via Everton Pires Tavares: 4-3.
Nog verder in blessuretijd dacht Van den Meiracker recht te hebben op een strafschop. Bij het claimen van deze penalty duwde hij de scheidsrechter omver. Een rode kaart was het gevolg. Daarna werd het onrustig in de catacomben. Spakenburg-voetballer Pilon liet tegenover RTV Utrecht weten dat hij geschopt zou zijn. Volgens De Goeij is er inderdaad een opstootje geweest. “Maar zoals we het nu zien, heeft het allemaal meer een naam dan dat het daad was.”
‘Vlam in de pan’“Het was een enerverende wedstrijd, waarin Kozakken Boys op het eind met 4-3 wint. Dan heb je te maken met teleurgestelde spelers, denk ik”, vervolgt De Goeij zijn verhaal. “In de catacomben is wat duw- en trekwerk geweest. Volgens spelers van Spakenburg zijn er klappen gevallen, maar de berichten zijn wat dat betreft tegenstrijdig. Wij gaan dit onderzoeken en met de betrokkenen praten om te kijken of we vast kunnen stellen wat er is voorgevallen.”
Er werd al gesproken met de scheidsrechter en de vierde official, maar die kunnen er ‘ook niet echt een verhaal van maken’. “Het lijkt dat de vlam in de pan is geslagen, maar dat die ook weer snel gedoofd is. Het lijkt dat het allemaal meevalt. Ik heb ook met het bestuur van Spakenburg gesproken, dat denkt er ook zo over.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.