Crisisteam moet meer dan vijf keer per week ingrijpen in gevangenis in Vught - Omroep Brabant

Crisisteam moet meer dan vijf keer per week ingrijpen in gevangenis in Vught

26 november 2016 om 19:33
nl
In de gevangenis in Vught moest vorig jaar 272 keer een crisisteam in actie komen, om opstandige gevangenen te kalmeren. Dat is het vaakst van alle gevangenissen in Nederland, blijkt uit gegevens die RTL Nieuws opvroeg.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

In heel Nederland moest het Intern Bijstandsteam IBT in 2015 zeker 1659 ingrijpen, waarvan dus 272 keer in Vught, blijkt uit de cijfers. Dit gebeurt bij gevaarlijke situaties zoals zelfmoordpogingen, bedreigingen of het gooien met kokend water of poep.
Het grote aantal ingrepen in Vught is voor een deel te verklaren vanwege de grootte van de gevangenis. In de Vughtse gevangenis passen 750 gedetineerden, waarmee het een van de grootste gevangenissen van Nederland is. Ook verblijven hier zware criminelen in de Extra Beveiligde Inrichting en moeten er vaak gevangenen worden vervoerd.
Breda het rustigstDe gevangenis Den Hey Acker in Breda is vergeleken met andere gevangenissen in Nederland juist een hele rustige. Vorig jaar hoefde het crisisteam daar slechts zeven keer uit te rukken. Daarmee is Breda samen met de gevangenis van Sittard de plek waar de minste incidenten plaatsvinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.