Regisseur Inge Wannet maakt in Eindhoven theatervoorstelling met grootste decor van de wereld

27 november 2016 om 10:00 • Aangepast 21 november 2020 om 05:43
nl
Het is misschien wel het grootste decor dat ooit door een theatermaker is gebruikt. Strijp-S, een van de oude Philipsterreinen in Eindhoven. Theatermaakster Inge Wannet maakt hier haar voorstelling 'Vechtersbazen'. 'Vechtersbazen' is vanaf 7 december te zien maar nu kan je Inge op zaterdagmiddag soms al zien repeteren met haar acteurs. Dat hoort er nu eenmaal bij als je buiten op straat speelt.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Op Strijp-S is alles net wat groter dan elders in Nederland en met de oude leidingstraten tussen de gebouwen hier, kan je ook altijd mooie plaatjes maken. Maar Inge heeft ook een andere reden om voor Strijp-S te kiezen. Hier in het Natlab maakte Philips ooit de toekomst, hier werden nieuwe uitvindingen bedacht die mensen gelukkig moesten maken en Philips in bonus.
Onderduiken voor de toekomstDie toekomst is waar "Vechtersbazen" om draait. Inges voorstelling gaat over een groep mensen die onderduikt voor die toekomst. Ze zijn het niet eens met de kant die de wereld opgaat maar weten ook geen alternatief. In Inges woorden: "Ze kiezen voor het duister", een mooie gedachte in het epicentrum van de lichtstad Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

'Vechtersbazen' is een lokatievoorstelling. Het publiek trekt met de spelers mee door Strijp-S, inclusief de achtste verdieping van het Veemgebouw. Via een koptelefoon luistert het publiek mee naar de dialogen en naar de muziek die speciaal voor 'Vechtersbazen' is geschreven. En zoals altijd met dit soort voorstellingen blijft het grappig om te bedenken wat de regisseur allemaal heeft georganiseerd en wat gewoon toeval is.

Wachten op privacy instellingen...

De achtste 'Vechtersbazen' is de achtste voorstelling van Wannet. Zij draait mee in Thinx, een project van het Parktheater dat zeven jonge regisseurs in staat stelt nieuwe voorstellingen te bedenken én nieuwe manieren om theater te maken. 'Vechtersbazen' wordt ook gesteund door PLAN, het project van de Brabantse theaterwereld om nieuw talent op weg te helpen.
'Vechtersbazen' is straks te zien om zeven uur 's avonds en nog eens om negen uur 's avonds. Het moet bijzonder zijn om dan in het donker over Strijp-S te dwalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.