Speciale actie politie en marechaussee: 71 criminelen opgepakt, ook in West-Brabant arrestaties - Omroep Brabant

Speciale actie politie en marechaussee: 71 criminelen opgepakt, ook in West-Brabant arrestaties

26 november 2016 om 21:18
De politie heeft 71 rondtrekkende criminelen opgepakt tijdens een speciale actie. Van dinsdag tot en met vrijdag was er extra aandacht voor groepen die zich bezighouden met winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken. In West-Brabant verrichtte de politie ook enkele arrestaties.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De marechaussee, de Belastingdienst en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkten aan de actie mee. Er werden een kleine tweeduizend mensen gecontroleerd en dik vierhonderd bekeuringen uitgeschreven. Er werd 57 keer iets in beslag genomen. De aangetroffen spullen varieerden van cosmetica en geld tot babymelkpoeder en cocaïne.
Ook in Brabant actiesIn een plaats in West-Brabant werd een Roemeense vrouw opgepakt in een auto, die op naam stond van een katvanger. De auto lag vol vermoedelijk gestolen spullen: kleding met de labels er nog aan, cosmetica en babymelkpoeder. Ook had de vrouw geprepareerde tassen bij zich.
In een andere auto vond het team ruim euro 44.000 aan contant geld. De twee mannen in de auto hadden ook nog verschillende dure sieraden en horloges bij zich. Een onderzoek naar witwaspraktijken volgt.
Veel Oost-EuropeanenDit soort dadergroepen komt vaak uit Oost-Europa, volgens de politie. Tijdens de actie waren drie Roemeense en twee Bulgaarse politiemensen aanwezig. In het grensgebied met Duitsland werkten Duitse collega's mee. In Venlo zijn ook drie internationaal bekende Ierse inbrekers aangehouden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...