Siem en Luuk de Jong opgelucht na doelpunten: 'Valt last van schouders'

27 november 2016 om 00:32
nl
Luuk de Jong scoorde zaterdagavond weer eens in het shirt van PSV. Over zijn eerste treffer bestaat onduidelijkheid, sommigen vonden die goal meer een eigen doelpunt van Tom Beugelsdijk. Over De Jongs tweede doelpunt bestaat geen enkele twijfel, een mooi wippertje over ADO-goalie Setkus. Het zorgde voor opluchting in Eindhoven.
Geschreven door

De Jong zelf sprak na afloop over een 'fijn gevoel'. Vooral omdat zijn doelpunten beslissend waren voor een goed resultaat. De goals geven hem bovendien vertrouwen.
Dat hij een mindere periode kende is een feit. "Nu maak ik er twee, dat is ook voetbal. Zo'n zware periode hoort ook erbij." Met het toegenomen vertrouwen wil De Jong nu verder. "Dit is fijn, maar het is maar één wedstrijd." Hij wil deze lijn doortrekken en zo proberen met PSV Ajax en Feyenoord te achterhalen.
Opluchting bij broer SiemLuuk en Siem de Jong stonden zaterdagavond samen in de basis bij PSV. De aanvallend ingestelde middenvelder was blij dat zijn broer scoorde. "Dit geeft een enorme boost. Dat je vertrouwen tankt, is toch heel belangrijk in het voetbal. Dat heeft hij hiermee gedaan."
De huurling van Newcastle United, die aangeeft dat de periode zonder doelpunten ook te maken had met goede reddingen van keepers en een stukje pech, voelde de opluchting in het stadion en op het veld. "Er viel een last van ieders schouders. Ik zag het bij het publiek, maar ook bij het team en bij Luuk." Zelf was Siem de Jong blij met het feit dat hij in de basis begon. "Het is nu belangrijk helemaal fit te worden en aan negentig minuten te gaan denken."
Trauma rond strafschoppenNaast de eerste goal in lange tijd voor De Jong, rekende PSV ook af met het 'penaltysyndroom'. Gastón Pereiro ging zaterdagavond achter de bal staan en de aanvaller bleef koel. Hij heeft nu twee strafschoppen genomen voor PSV en twee keer was het raak. "Ik voelde vertrouwen, voelde me goed. Als ik de volgende keer weer het vertrouwen van de coach en spelers voel, neem ik de volgende ook. Het is fijn om na zo'n slechte reeks van strafschoppen deze raak te schieten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.