Video

Strenge politiecontrole door noodverordening, reconstructie moordzaak Hooge Zwaluwe in volle gang

27 november 2016 om 12:54
nl
De reconstructie van de moord op Brian Dalfour en Muljaim Nadzak, in een vakantiehuisje aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe is zondag in volle gang.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Bij politie en justitie bestond de vrees dat leden en aanhangers van de motorclub No Surrender wraak zouden komen nemen. Burgemeester Gert de Kok vaardigde een noodverordening uit. Het gebied rondom het vakantiehuisje is afgezet en er is veel politie op de been. Bewoners moeten zich legitimeren.
Roemruchte moordzaakBrian Dalfour, kopstuk van motorclub No Surrender, en Muljaim Nadzak kwamen om het leven bij een uit de hand gelopen ripdeal. Het is nog niet duidelijk wie de moorden heeft gepleegd.
ZIE OOK: Dubbele moordaak Hooge Zwaluwe: wie is wie?
Bij de reconstructie in Hooge Zwaluwe zijn de Belgische verdachten aanwezig. De verdachten leggen in en bij het vakantiehuisje hun lezing van het verhaal uit. Van de reconstructie worden opnames gemaakt. De advocaten van de verdachten kijken de opnames vanuit de regiewagen mee.
RustigVolgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn geen incidenten gemeld tijdens de reconstructie. "Er waren ook geen concrete aanwijzingen dat er iets zou gebeuren", aldus een woordvoerster. "De reconstructie in aanwezigheid van verdachten vond plaats op verzoek van de verdediging. Er wordt altijd een veiligheidsinschatting gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.