Video

Atlete Elizeba Cherono uit Roosendaal derde in de Warandeloop

27 november 2016 om 15:47 • Aangepast 21 november 2020 om 05:42
nl
Elizeba Cherono uit Roosendaal leverde zondag bij de vrouwen in de Warandeloop een knappe prestatie door als derde te eindigen. Zij was daarmee ook de beste Nederlandse. 'Chero', zoals haar bijnaam luidt, mag zich dankzij deze presatie opmaken voor het EK cross, dat over twee weken in Italië wordt gehouden.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De atlete van atletiekvereniging THOR moest na een race van acht kilometer acht seconden toegeven op winnares Fabienne Schlumpf. De Zwitserse finishte in een tijd van 27.16 min. De tweede plek was voor Anna Gehring uit Duitsland.

TevredenCherono liep lange tijd op de tweede plek, maar kreeg in de laatste ronde vermoeide benen. Toch is ze meer dan tevreden over haar bronzen plak. "Ik had moeite met de laatste ronde. Mijnen benen raakten verzuurd. Maar ik bleef vechten voor die tweede plek", zei ze na afloop. "Ik ben altijd tevreden", voegt ze er nog lachend aan toe.
De Warandeloop was het laatste kwalificatiemoment voor het EK cross in Italië. Omdat Cherono de beste Nederlanse was, gaat zij ervan uit dat ze mee mag naar het EK.

Marcella Herzog (zevende) en Ruth van der Meijden (tiende) liepen ook nog bij de eerste tien.
De Warandeloop geldt als kwalificatiemoment voor de EK cross, op 11 december in het Italiaanse Chia.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.