Verlost Gaston Pereiro PSV van penalty-syndroom? 'Ik wil 'm blijven nemen' [VIDEO]

27 november 2016 om 17:01 • Aangepast 21 november 2020 om 05:42
nl
Iedereen in het Philips-stadion hield zaterdagavond in de 12e minuut z'n adem in toen Gaston Pereiro vanaf elf meter aanlegde. Zou deze penalty er nu wel ingaan? Wat Luuk de Jong, Andres Guardado en Davy Pröpper recentelijk niet lukte, deed de Uruguyaan wel. De bal verdween feilloos in het ADO-doel.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Pereiro sprak na afloop vol zelfvertrouwen over zijn kunstje. "Als ze me het vertrouwen geven en zeggen dat ik hem moet nemen, heb ik geen enkel probleem om hem te nemen. Ik heb me er nooit zo druk om gemaakt, al was het natuurlijk wel balen dat we er al veel gemist hebben. Ik wist dat er wel weer een in zou gaan en gelukkig was dat vandaag en kon ik het team daarmee helpen richting de overwinning."[Tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/802587863716102144] Een bijzondere handelswijze om een penalty te nemen heeft Pereiro niet. "Ik neem gewoon vooraf de beslissing waar ik hem ga schieten en dan schiet ik hem dan ook in de hoek die ik in gedachte had. Niks aparts."
Luuk de JongBehalve de benutte penalty, was de wedstrijd tegen ADO Den Haag ook de wedstrijd van Luuk de Jong. De geplaagde spits wist na 905 doelpuntloze minuten eindelijk weer te scoren. Tweemaal zelfs. Ook tot opluchting van Pereiro.
"Dit moet een goede boost geven aan het zelfvertrouwen van het team en van Luuk. We moesten winnen om bovenin mee te kunnen blijven vechten en dat lukte. Nu moeten we afwachten wat de concurrentie doet en doorgaan in de titelstrijd die nog lang duurt. Er is nog niks beslist, want we zijn nog niet eens op de helft van het seizoen."[Tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/802601806786428928]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.