Racen door de modder en heel veel geblaf: sledehondenwedstrijd in de bossen bij Gilze [FOTO'S]

27 november 2016 om 17:20 • Aangepast 21 november 2020 om 05:42
nl
Zo snel mogelijk op een step of kar racen door de bossen, getrokken door husky's. Het mag dan nog wel niet echt winter zijn, deze honden en hun baasjes genieten met volle teugen tijdens de Altena sledehondenwedstrijd in de bossen bij Gilze.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Op een groot grasveld  aan de rand van het bos is een tijdelijke camping opgetrokken, met caravans, campers én hondenaanhangers. Hier staan alleen maar hondenliefhebbers. Het geblaf hoor je al op grote afstand. Onze verslaggever maakte mooie plaatjes. Die kun je terugkijken op onze Flickr-pagina.

Racen én gezelligheidBehalve het racen gaat het tijdens zo'n wedstrijdweekend vooral ook om de gezelligheid. Socializen, onder elkaar zijn met gelijken, met z'n allen eten en er is zelfs een tombola.
Maar iedereen is hier natuurlijk om door de bossen te sjezen. Een span bestaat meestal uit één tot acht honden, die hun baasje trekken. Dat baasje staat op een step of kar. Het gaat erom wie als snelste een kilometerslang parcours door het bos aflegt.

Wachten op privacy instellingen...

Soms gaat het misDat klinkt gemakkelijker dan het is. Regelmatig zijn er honden die even geen zin hebben en andere dingen belangrijker vinden dan zo snel mogelijk naar de finish rennen. "Mijn reu zag onderweg een leuk teefje waarmee hij wel wilde spelen", vertelt een deelneemster. "Vanaf toen schoot het niet meer echt op."
Veel van dezen hondenliefhebbers trekken over een paar maanden de sneeuw in. Dan wordt de kar verruild voor een slede. Maar in de tussentijd genieten ze tijdens wedstrijden als deze van de band tussen mens en hond.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.