Rallyrijder Kevin Abbring pakt eerste grote internationale zege

27 november 2016 om 19:45
nl
Rallyrijder Kevin Abbring uit Son heeft in de Rallye du Var dit weekend zijn eerste grote internationale zege behaald. Aan het stuur van de door hem ontwikkelde Hyundai I20 R5 was hij in een sterk deelnemersveld de lokale rijders te snel af. Het feit dat dit ook de eerste internationale zege is van het door hem ontwikkelde product was de kers op de taart.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Opluchting onder fans van Kevin Abbring, want eindelijk is daar het resultaat wat er eigenlijk al heel lang in zat. Na eerder dit seizoen zijn eerste snelste tijd op een WK proef, volgt nu op de valreep van 2016 ook nog de eerste zege.
BekroningEen bekroning op zijn werk van afgelopen jaar, want hij was als testrijder van Hyundai voor een groot deel verantwoordelijk voor het testwerk met de nieuw ontwikkelde Hyundai R5. Deze auto, bedoeld voor de klantenmarkt, had na de introductie nog af te rekenen met wat kinderziektes. Nu is de zege een feit.
Sterke tegenstandAbbring was niet de enige WK-rijder aan de start in Frankrijk. Ook Stéphane Lefebvre (Citroën DS3 WRC) startte. Abbring verraste door met zijn op papier minder krachtige R5 dicht in de buurt te blijven van de WRC's. Toen de twee sterkste WRC's wegvielen in de rangschikking greep Abbring zijn kans en bracht de overwinning naar huis.
Kevin van Deijne (Zeeland) was de tweede Brabander in de Rallye du Var. Hij was op weg naar positie 2 in het Franse Clio R3 kampioenschap, maar zag dit op de laatste proef van dag 2 uit handen glippen toen hij uitviel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.