Opnieuw overlast door brand Someren: 'rook' door waterdamp - Omroep Brabant
Video

Opnieuw overlast door brand Someren: 'rook' door waterdamp

27 november 2016 om 20:27 • Aangepast 21 november 2020 om 05:41
nl
Wachten op privacy instellingen...
De bandenbrand bij Van den Hoogen Recycling in Someren is toch nog niet helemaal afgerond. Er komt waterdamp uit een loods op het terrein en uit de berg banden. De gemeente heeft zondagavond een particulier bedrijf ingeschakeld om preventief de boel te koelen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Een buurtbewoner zag zondagmorgen rond negen uur rook uit de verbrande opstallen komen. Ook stonk het weer in de omgeving van het bedrijf. De brandweer koelde vervolgens alles af met bluswater.

Wachten op privacy instellingen...

WaterdampIn de loods op het terrein is een accu gaan lekken op korrels. Er zijn daarom stukken uit de loods getild en ondergedompeld in water.
LEES OOK: ‘Bandenopslag al jaren onveilig, Someren greep niet in’
In de bandenstapel is volgens een woordvoerder van de gemeente de temperatuur te hoog. De bandenstapel wordt daarom uit elkaar getrokken zodat de brandweer de oorzaak hiervan kan onderzoeken. Er zou geen sprake zijn van een nieuwe brand of het nasmeulen van de oude brand.
MaatregelenIn de loop van de middag kreeg de eigenaar van het bedrijf de kans om zelf maatregelen te nemen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dit niet gebeurd.
LEES OOK: Na enorme bandenbrand wil recyclingbedrijf Someren-Heide op dezelfde plek verder
De gemeente heeft zondagavond een particulier bedrijf ingeschakeld om 'preventieve handelingen' uit te voeren bij de bandenopslag. Het is niet duidelijk of de eigenaar geen gehoor gaf aan de zogenoemde bestuursdwang of dat de acties aan de gemeente zijn overgedragen.
StankDe omwonenden van het recyclingbedrijf zijn door de gemeente op de hoogte gebracht. De kans is groot dat de buurt weer last krijgt van de stank. Inmiddels is er geen rook meer te zien.
LEES OOK: Vijf tips over oorzaak bandenbrand in Someren-Heide

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.