Michael van Gerwen wint ook Players Championship: 'Een ongelofelijk gevoel'

28 november 2016 om 08:00
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft zondagavond de Players Championship Finals in Minehead gewonnen. Mighty Mike' had het in de finale niet zo heel moeilijk tegen Dave Chisnall. Hij versloeg de Engelsman met 11-3.
Profielfoto van Mariëlle Bijlmakers en Peter de Bekker
Geschreven door
Mariëlle Bijlmakers en Peter de Bekker

Van Gerwen zette meteen de toon met een dertiendarter in de eerste leg en hij liep dankzij een tiendarter, één leg in twaalf en één in dertien darts uit naar een 8-2 voorsprong. Chisnall wist daarna nog één leg op zijn naam te schrijven, maar daarna had hij geen antwoord meer op het geweld van de Gemondenaar.
Toernooizege nummer 25De zege van 'Mighty Mike' in Minehead was zijn 25ste toernooizege van dit jaar; een absoluut record.
"Dit is een ongelofelijk gevoel", vertelde Van Gerwen na afloop. "Maar het ging niet makkelijk vandaag." Hij begon de dag met een 10-5 zege op landgenoot Raymond van Barneveld, maar wankelde daarna tegen Darren Webster.
In die wedstrijd - waarin een wesp voor een vervelende onderbreking zorgde - kwam hij 6-0 achter. "Darren liet me schrikken", blikte 'MVG' terug. "Ik moest echt hard voor die zege werken. Maar wat ik dit jaar gedaan heb, is fenomenaal. Ik ben echt trots."





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.