Extrema Outdoor wordt driedaags festival en verlaat na 21 jaar Aquabest

28 november 2016 om 20:23
nl
Extrema Outdoor neemt na 21 jaar afscheid van Aquabest. Dat vertelt de organisator van het festival, Marcel Mingers. Het evenement verhuist naar Wanroij en wordt dit jaar voor het eerst een driedaags weekendfestival.
Geschreven door

Mingers legt uit dat het een kleinschalig festival wordt zonder commerciële namen en met minder toeschouwers. “Het was geen makkelijke keuze na 21 jaar in Best”, aldus de Extrema-baas. “Maar het is tijd voor iets nieuws."
'Gaan voor specifiek publiek'Dat de organisator voortaan voor minder commercie kiest, wil volgens hem niet zeggen dat er dan geen grote namen zijn. "We gaan op zoek naar een specifieker publiek. We gaan voor meer underground, maar we gaan wel namen bekend maken die ons publiek trekken."
ZIE OOK: Extrema Outdoor vertrekt van Aquabest, festival geheimzinnig over toekomst
Het evenement wordt dus niet meer bij recreatiecentrum Aquabest gehouden. Het wordt verplaatst naar recreatiepark De Bergen in Wanroij. Extrema Outdoor wordt daar een driedaags festival. "Dat is op dit terrein makkelijker, omdat er direct een camping bij is. Ook is het goedkoper, waardoor we alles ook goedkoper kunnen maken voor onze bezoekers", vertelt Mingers.
Minder bezoekersDe organisatie gokt op zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers in Wanroij. "Meer laten we er de eerste keer niet toe", aldus de organisator. In Best werden er in de topjaren aantallen van 45.000 gehaald. Volgens Johan van de Anker, eigenaar van de nieuwe locatie, kan Camping De Bergen dit makkelijk aan. "Hier zijn al vaker festivals van dit formaat, zoals Mandala Festival vorig jaar en de jaarlijkse Kevermeeting, waar ook heel het weekend ook zo'n 15.000 mensen op afkomen."
Mark van Bergen, oprichter van de dancewebsite This Is Our House,

heeft een boek geschreven over Extrema Outdoor. "Ik grapte al met de organisatie dat ik aan een compleet nieuw boek kan beginnen", aldus de festivalexpert. "Extrema was vergroeid met de Aquabest. En je moet ook bedenken dat ze 21 jaar geleden als eerste een dancefestival in het Zuiden van het land organiseerden. Maar deze verandering past bij Extrema, die weten elke keer weer te verrassen."
Voor- of achteruitgang?Of iedereen blij zal zijn met deze verandering, dat moet volgens Van Bergen nog blijken. "De harde kern zal gewoon volgen, maar er zullen altijd mensen zijn die gaan zeuren. Zoiets nieuws moet gewoon weer zijn plek opeisen." Voorzitter van de dorpsraad van Wanroij Ruud Franken is erg te spreken over de kansen van het evenement: “Ik vind het geweldig nieuws. Echt prachtig, laat maar komen. Zet Wanroij op de kaart.”
Extrema Outdoor is komend jaar van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.