36 inbraken in West-Brabant, vergeefse zoekactie politie in Oosterhout

28 november 2016 om 12:09
nl
Op diverse plekken in West-Brabant hebben woninginbrekers deze maand toegeslagen of geprobeerd om wat te stelen. In de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Rucphen en Moerdijk was het in totaal 36 keer raak.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In de wijk Oosterheide in Oosterhout werden diverse bewoners zondag opgeschrikt door drie woninginbrekers.
Ruit ingegooidDe inbrekers in Oosterhout werden zondagavond betrapt door een alerte buurman in de Lorentzlaan. Ze hadden met een steen een ruit ingegooid en sloegen daarna op de vlucht.
Er werden ook woninginbraakpogingen gemeld in de Beethovenlaan en de Brahmsstraat. Deze straten liggen in de componistenbuurt. In beide gevallen werd een poort of deur geforceerd. De politie sluit niet uit dat het steeds om dezelfde daders ging. Ze stelde direct buurtonderzoeken in en riep via Burgernet en Facebook de hulp in van de burgers.
SignalementDe inbraakpogingen zouden zijn gepleegd door licht getinte personen van ongeveer 1,65 meter lang. Eén van het droeg een zwart/wit gestreepte muts.  
Een getuige meldde dat hij drie personen met een getint uiterlijk uit de componistenbuurt heeft zien komen. Ze gedroegen zich verdacht en ze bedekten een groot deel van hun gezicht met een campuchon. Ook wist de getuige te melden dat het drietal wegrende richting Burgemeester Holtropaan. Er is nog niemand aangehouden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.