Zeg maar dag tegen houdoe-deurmat - Omroep Brabant

Zeg maar dag tegen houdoe-deurmat

28 november 2016 om 17:27
nl
De houdoe-deurmat is tegen de feestdagen uitverkocht. Dat verwacht IKEA Eindhoven. 20 september werd de deurmat met de rood-witte blokken van de Brabantse vlag plus afscheidsgroet in de winkel gelegd.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

In oktober kwam een tweede lading. Sindsdien zijn er honderden van verkocht, vertelt Jeroen Ploeg. Hij doet de marketing voor IKEA Eindhoven. "We hebben er nog zo'n duizend in voorraad. Maar het gaat hard."
De mat is bedacht door een verkoper van de tapijtafdeling. De niet-Brabander hoorde dat klanten bij het weggaan steevast 'Houdoe' zeiden en stelde het Zweedse bedrijf voor om de groet in een mat te verwerken.
Deense parochieDat gebeurde. Rislev heet het ding. De term verwijst naar een parochie van de Deense Volkskerk in de gemeente Næstved. De parochie telt 344 kerkleden op een bevolking van 372.
De mat is alleen in Eindhoven te koop, tot verdriet van Bredanaren. Een enkeling beklaagde zich daarover op Facebook. "Breda is toch ook echt in Noord-Brabant!"
Breda-EindhovenIKEA suggereerde in antwoord daarop dat de klaagster in de auto zou stappen naar Eindhoven. Ook hield het concern de mogelijkheid open dat de mat in de toekomst ook elders in Brabant verkrijgbaar zou zijn.
Dat is bij nader inzien niet zo. Het gaat om een eenmalig geintje, een zogeheten limited edition.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.