FC Oss boekt derde zege op rij, Jong PSV volgende slachtoffer

28 november 2016 om 22:48 • Aangepast 21 november 2020 om 05:40
Op het koude kunstgras van De Herdgang heeft Jong PSV de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. FC Oss, dat al uit acuut degradatienood was gekropen na overwinningen tegen Achilles'29 en Jong FC Utrecht, won terecht met 4-2.
Profielfoto van Paul Post
Paul Post

De eerste helft was aantrekkelijk en gelijkopgaand en met kansen over en weer. Jordy de Wijs opende na ruim een half uur de score. De robuuste verdediger torende bij een vrije trap boven iedereen uit en kopte Jong PSV naar een voorsprong.
Een paar minuten later kwam FC Oss alweer langszij. Tom Boere passeerde vanaf de 11-meterstip Jong PSV-keeper Jurjus.

Na rust ging FC Oss voortvarend van start en schoot Justin Mathieu in de 46ste minuut de 1-2 binnen. Daarna was het weer de beurt aan De Wijs. De verdediger kopte een kwartier voor tijd de 1-3 binnen, alleen deed hij dat in eigen goal.
Jong PSV deed nog wel wat terug. Routinier Simon Poulsen schoot de 2-3 binnen. Vlak voor tijd maakte invaller Jorzolino Falkenstein aan alle onzekerheid een einde. Hij tekende voor de 2-4 en bezorgde FC Oss zo de derde zege op rij in de Jupiler League.

De wedstrijd werd bijgewoond door tal van scouts van onder meer Willem II, Vitesse, Roda JC en Sparta. Wellicht zaten ze daar voor Tom Boere. Voelt de veelscorende spits dat hij in de gaten gehouden wordt door andere clubs? "Ik weet natuurlijk niet of ze voor mij komen. Ik hoor natuurlijk wel eens wat. Maar ik wil me vooral focussen op de komende wedstrijden. Ik richt me nu op de winterstop en dan kijk ik wel weer verder."