NAC en Helmond Sport spelen gelijk in Breda

28 november 2016 om 22:51 • Aangepast 21 november 2020 om 05:40
In een matig duel hebben NAC en Helmond Sport maandagavond in de Jupiler League gelijkgespeeld. In Breda bleef het 0-0.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

De thuisploeg was als eerste gevaarlijk. Linkerspits Barker speelde zich in de 9e minuut prima vrij, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Kaya van Helmond Sport.
Het antwoord van de bezoekers kwam onmiddellijk. Teije ten Den kreeg een enorme kans, maar zijn schot werd knap gekeerd door NAC-doelman Jorn Brondeel. Hoewel NAC de bovenliggende partij was, kreeg Helmond Sport in de 25e minuut opnieuw een hele goede kans, Gillian Justiana schoot echter voorlangs.
Kansen DessersCyriel Dessers bracht het aantal gemiste kansen daarna weer gelijk. Na een fraaie pass van Brandon Barker faalde de NAC-spits in de afwerking. Dat deed hij daarna nog een keer. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft hielp hij een dot van een kans om zeep.

In de tweede helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. NAC probeerde de goal van Helmond Sport op te zoeken, maar had niet de kwaliteit in huis om het de bezoekers, die volledig inzakten, heel moeilijk te maken. Trainer Dijkhuizen, die onder vuur ligt in Breda, bracht nog Robbie Haemhouts in voor Jef Stans maar dat mocht niet baten.
Angst in de ploeg"De eerste helft was best nog wel aardig", zegt NAC-coach Dijkhuizen. "Maar gedurende de wedstrijd gaan we steeds meer tegen onszelf voetballen. Het werd slechter en slechter. Dat heeft met zelfvertrouwen te maken. Je ziet de angst in de ploeg sluipen."
Het bleef 0-0. En daar kwam NAC nog goed weg, want Helmond Sport kreeg via Zeldenrust in de slotfase zelfs nog twee enorme kansen op een goal. Een overwinning voor de Oost-Brabanders zou ook niet terecht zijn geweest.
'Boos op mezelf'"Na het fluitsignaal kon je wel aan mij zien dat ik boos was op mezelf", zegt Furghill Zeldenrust over het missen van de twee enorme mogelijkheden. "Je speelt tegen NAC en als je dan zulke kansen krijgt, moet je scoren. Verder ben ik wel tevreden, want we hebben geen doelpunten tegen gekregen. Het stond als een huis achterin."