Video

Geen zin, inspiratie of tijd? surprise op bestelling doet dit jaar goede zaken voor de Sint

28 november 2016 om 19:14
nl
Het is weer de tijd van de rolletjes crêpepapier, oude dozen en plakband. Sinterklaas laat zich immers graag een handje helpen bij het maken van de surprises. Maar niet iedereen is talentvol als knutselaar en weer anderen hebben er simpelweg geen tijd voor. Geen nood want voor deze mensen is er de surprise op bestelling.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Rosemarie Stevenson uit Steenbergen is al bijna een maand druk in de weer als knutselpiet. Via Markplaats komen de 'hulpverzoeken' bij haar binnen. "Jonge moeders of zakenmensen die geen tijd hebben, weten mij te vinden", aldus de Steenbergse redster in surprisenood. De knutselwerkjes kosten, afhankelijk van de grootte en het materiaal, tussen de vijftien en twintig euro.
Rosemarie moet het hebben van haar penseel, schaar en natuurlijk een hoge dosis creativiteit. "Ik doe het omdat ik het leuk vind om andere mensen gelukkig te maken. Nee, rijk word ik er niet van. Als je het materiaal en de uren bij elkaar optelt, houd ik er hooguit een paar euro per surprise aan over", aldus de goedlachse Steenbergse. In haar huiskamer prijken een paar voorbeelden van de tientallen surprises die ze al maakte, van een X-Board met echte lampjes tot een mooie dolfijn.
Wel zo fijn, maak zelf een rijmMoeite om Sinterklaas op deze manier te helpen heeft Rosemarie niet: "Zolang hij maar zelf de gedichten schrijft. Dat vind ik echt iets persoonlijks". De 'schamele' winst houdt Rosemarie dit jaar nog voor haarzelf. Volgend jaar is de opbrengst van de knutselwerkjes helemaalbestemd voor het goede doel. "Mensen kunnen dan bovenop de prijs ook nog iets extra's doneren zodat de opbrengst wat hoger wordt", legt Rosemarie uit. Wat de bestemming wordt, weet ze nog niet maar in ieder geval een Nederlandse hulporganisatie.
Deze week knutselt de Steenbergse surprisepiet in razend tempo nog even door. Gelukkig kan ze daarna even uitrusten want zelf krijgt haar surprises van de kerstman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.