Kamerfractie wil oplossing voor problemen A59 en A58

28 november 2016 om 22:08
nl
Maandagavond zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld rondom de situaties op de A59 en A58. De kamervragen gingen onder meer over de doorstroming en overlast rondom de twee Brabantse snelwegen.
Profielfoto van Bakker Maarten
Geschreven door
Bakker Maarten

De Tweede Kamerfracties van PvdA en VVD willen dat minister Schultz van Haegen van infrastructuur zorgt voor een vlottere doorstroming op de A58 tussen Breda en Tilburg. De werkgevers uit de regio vragen ook al om een oplossing voor de drukte op de snelweg. Minister Schultz van Haegen beloofde tijdens een Kamervergadering maandag dat ze volgend jaar met een “slimme” oplossing komt voor de drukte op het traject tussen Breda en Tilburg.
D66 maakt zich zorgen over de snelheidsverhoging van 100 naar 120 km/u op A59 tussen Waalwijk en Den Bosch.  De partij wil dat er een onderzoek komt naar de gezondheids- en geluidseffecten voor omwonenden. Schultz van Haegen vindt dat niet nodig. Er is volgens de minister al voldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen van de snelheidsverhoging op de A59.
De SP klaagde tijdens het overleg met de minister dat de doorstroming op knooppunt Hooipolder op de A27 en A59 bij Raamsdonksveer nog steeds een probleem is. “Het blijft pleister plakken”, aldus SP-fractiewoordvoerder Smaling. De minister had de Kamer onlangs laten weten dat er geen sprake is van grotere onveiligheid op knooppunt Hooipolder, maar Smaling betwijfelt dat. Volgens hem kijken de ambtenaren alleen naar de situatie op het knooppunt zelf. Als er echter lange files staan, kunnen er ook op vijf kilometer afstand ongelukken ontstaan. De SP diende echter geen motie in over knooppunt Hooipolder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.