Video

'Jippie, ik mag weer!', Cor en zijn strooiwagen zijn onafscheidelijk

29 november 2016 om 07:40
nl
Hij deed een vreugdedansje, toen hij hoorde dat de koudste novembernacht van de eeuw eraan zit te komen. Cor Kuijpers houdt van de kou en dat komt maar door één ding: hij vindt het rijden met zijn strooiwagen het mooiste wat er is. Voor de vierde keer dit jaar zorgt hij er met zijn strooiwagen maandagavond voor dat de wegen in Klundert veilig zijn. "Je moet ergens van houden hè."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Al 35 jaar rijdt Cor met zijn strooiwagen over de wegen. Waarom hij het zo'n mooi baantje vindt? "Bij dag en dauw doe je dingen voor anderen. Je zorgt ervoor dat mensen fatsoenlijk naar hun werk kunnen, dat is toch mooi?"
Eerst een natje, dan een droogjeCor strooit met nat zout en daarna met droog zout. Dat zorgt ervoor dat het goed hecht op de weg. "Zo rolt het niet naar de kant. Als dat gebeurt, dan heeft het strooien natuurlijk geen nut. Het moet gelijk vastzitten."
De ronde die Cor maandagavond rijdt in Klundert, duurt zo'n drie uur. Samen met zes andere wagens probeert hij ervoor te zorgen dat er de volgende dag geen ongelukken ontstaan. "Als er dan toch een ongeluk gebeurt, dan ga je je afvragen: wat heb ik verkeerd gedaan?"
'Ik voel me verantwoordelijk'"Dan denk ik: nondeju, hoe kan dat nou? Dat wil je natuurlijk echt niet hebben. Dan ga je uiteindelijk dingen navragen en weet je dat de bestuurder te hard heeft gereden. Maar ik denk toch altijd even: heb ik wel genoeg gestrooid. Daar ben ik echt scherp op."
Cor werkt als strooier natuurlijk vaak 's avonds, 's nachts én op dagen dat hij misschien liever thuis zou zitten. Zo werd hij drie jaar geleden met Oud en Nieuw plotseling opgeroepen.
Nieuwjaar vieren in de strooiwagenDe vrouw van Cor wist daar wel raad mee. "Ze vroeg: zal ik meegaan? Dat leek me natuurlijk wel gezellig. Dus ze deed wat spulletjes in de mand en we zijn gaan rijden. Onderweg pakten we een worstje en wat lekkers, en zo hebben we tijdens het strooien het nieuwe jaar ingeluid. Dat was echt hartstikke gezellig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.