Trainer Dijkhuizen onder vuur bij NAC: 'Er zijn nog genoeg aanknopingspunten'

29 november 2016 om 01:46
nl
Marinus Dijkhuizen ligt door de tegenvallende prestaties steeds meer onder vuur bij NAC. De trainer staat elfde met zijn ploeg en dat is beneden de stand van de club. NAC werkt met een spelersbudget van anderhalf miljoen euro, één van de hoogste in de Jupiler League. Dijkhuizen denkt het tij te kunnen keren: "Er zijn nog genoeg aanknopingspunten."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Hoewel er al eerder kritiek was, laaide de storm voor Marinus Dijkhuizen afgelopen vrijdag pas echt op. Na de verloren wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden werd de coach op internet afgemaakt.
Kritiek via internetSupportersite Fanzine De Rat gaf het voorzetje aan de bezoekers. Het nieuwsbericht van afgelopen vrijdag luidde: 'Het waren enerverende maanden, maar nu is het echt voorbij. Bedankt voor de inzet Marinho, es wird zeit für dich ze gehn.' De reacties op het bericht waren, zachtjes uitgedrukt, niet in het voordeel van de coach..
Ook op de website van de
B-side Rats werd stevig gereageerd. 'Vertrek!!!', was de algemene boodschap. Het gelijke spel maandagavond tegen Helmond Sport maakt de positie van de trainer er niet steviger op.  
AfbrokkelenWie zijn oor te luisteren legt bij NAC merkt dat de steun voor Dijkhuizen ook intern aan het afbrokkelen is. Binnen verschillende geledingen van de club is er felle kritiek of neemt die toe. Soms wordt het gefluisterd, soms wordt het hardop gezegd. Terecht of niet, zo werkt het vaak als de prestaties tegenvallen. Maar met een spelersbudget van anderhalf miljoen euro moet het ook beter. De vraag is of de oorzaak alleen bij Dijkhuizen ligt.
De directie en het bestuur lijken de coach voorlopig te steunen. Maar Dijkhuizen, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, heeft wel succes nodig.
Storm kan een orkaan wordenWant niets is zo oppertuun als de voetballerij. Marinus Dijkhuizen weet dat de druk van de fans enorm kan zijn. En hij weet ook dat er de afgelopen jaren al heel wat trainers zijn gesneuveld bij NAC, de club is een kerkhof voor voetbaltrainers. NAC zegt met dat beleid afgerekend te hebben en de vraag is ook of ontslag het probleem oplost. Maar een storm kan in Breda nog altijd heel snel aanzwellen tot een orkaan. Ook dat weet Dijkhuizen.
"Dat is niet te hopen", zegt de coach daarover. "Dat is ook de moeilijkheid van deze club. Dat is de laatste jaren ook wel bewezen. Helaas is er bij de club al een aantal jaar een neergaande tendens. Op dit moment kunnen we dat helaas niet keren."
Aanknopingspunten"We werken er hard aan", vervolgt Dijkhuizen. "We hebben vorige week bij Cambuur in de eerste helft nog behoorlijk gespeeld, tegen VVV thuis waren we de iets betere en die staan bovenaan. Er zijn genoeg aanknopingspunten. Tegen Helmond Sport was het heel matig, maar zo werkt het soms in het voetbal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.