OM én Jos de G. in hoger beroep in zaak Nicole, justitie wil ook veroordeling voor doodslag

29 november 2016 om 12:18
nl
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak Nicole van den Hurk. Jos de G. werd vorige week maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de verkrachting van de destijds 15-jarige Nicole. Maar hij werd vrijgesproken van doodslag. Het OM had veertien jaar gevangenisstraf geëist.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

LEES OOK: Jos de G. vrijgesproken van doden Nicole van den Hurk in 1995, wel 5 jaar cel voor verkrachting
Jos de G. gaat op zijn beurt ook in hoger beroep. Hij ontkent dat hij Nicole van den Hurk heeft verkracht. “Een volledige vrijspraak is meer op zijn plaats. De rechter heeft enkele cruciale feiten in het dossier genegeerd. De veroordeling is op vermoedens gebaseerd”, licht zijn advocaat Job Knoester toe.
Het OM meent dat er voldoende bewijs is om De G. ook te veroordelen voor doodslag. De verkrachting en doodslag hangen volgens haar direct met elkaar samenhangen. De nabestaanden, die vorige week uiterst verontwaardigd waren over het vonnis, zijn door justitie op de hoogte gesteld van het hoger beroep.
LEES OOK: Ad van den Hurk aangeslagen na uitspraak tegen Jos de G., 'een enorme tegenvaller'
Dood NicoleVan den Hurk verdween in oktober 1995, toen ze naar haar bijbaantje fietste. Het destijds vijftienjarige meisje werd zes weken later gevonden in de bossen bij Lierop. Min of meer toevallig leidde een DNA-spoor vier jaar geleden naar Jos de G., een veroordeelde tbs'er die begin 2014 werd opgepakt.
Hoewel geweldsporen ontbreken, gaat de rechtbank er toch vanuit dat het meisje is verkracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.