Zorgen over bouwbedrijf Heijmans, vrees voor banenverlies - Omroep Brabant

Zorgen over bouwbedrijf Heijmans, vrees voor banenverlies

29 november 2016 om 13:02
nl
Vakbond FNV maakt zich grote zorgen over de situatie bij bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Het bedrijf is in onderhandeling met banken over de schulden, nu de inkomsten lager zijn door tegenvallers bij twee grote bouwprojecten. De bond vreest voor banenverlies.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Volgens een woordvoerder van Heijmans wordt er nu naar verschillende scenario's gekeken om aan de afspraken met de banken te voldoen.
ReorganisatieFNV-bestuurder Willem Dijkhuizen vreest voor een nieuwe reorganisatie waardoor er opnieuw banen worden geschrapt, of voor verkoop van bedrijfsonderdelen van Heijmans. "Dit heb ik bij Ballast Nedam ook meegemaakt, waarbij gezonde bedrijfsonderdelen werden verkocht om de banken tevreden te stellen", aldus Dijkhuizen.
Het bouwbedrijf zelf wil niet op zaken vooruit lopen. Maandag is het personeel in Rosmalen geïnformeerd over de problemen met de banken. Woordvoerder Marieke Swinkels: "Het bestuur heeft daar zelf de medewerkers geïnformeerd over de situatie. Er wordt momenteel van alles over ons geschreven en je kunt je voorstellen dat een bouwvakker zo ook niet meer weet wat wel of niet klopt."
EnergiefabriekEr zijn twee grote projecten die Heijmans in de problemen brengen. Dit zijn de bouw van de Energiefabriek in Tilburg en de aanleg van de Westfrisiaweg in Noord-Holland. In beide gevallen is er sprake van conflicten over de betaling van de bouwkosten.
LEES OOK: Weer houdt een topman van Heijmans het voor gezien
FocusMet de banken bestaan afspraken - convenanten - over de kredietverstrekking. Aan het einde van dit jaar wordt de balans opgemaakt. "Zo wordt er ook gekeken of er een aanscherping van de focus van Heijmans nodig is", aldus Swinkels. Volgens haar is het nog niet bekend wanneer er meer duidelijkheid komt.
Vrijdag maakte bestuursvoorzitter Bert van der Els bekend dat hij opstapt, in navolging van financieel topman Mark van de Biggelaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.