Ontvoering Gino en Rien: drie nieuwe arrestaties, politie lijkt doorbraak te hebben

29 november 2016 om 18:56
Een belangrijke ontwikkeling in de zaak rondom de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning. De recherche heeft dinsdagochtend drie verdachten opgepakt: twee mannen uit Oosterhout en Breda en een vrouw van 27 uit Enschede. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de geruchtmakende ontvoering die eind december vorig jaar plaatsvond in Breda.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Gino Heeren (19) en Rien de Koning (43) werden eind december op klaarlichte dag onder dwang meegenomen bij autobedrijf René de Koning Auto's in Breda door vier mannen. De slachtoffers werden uiteindelijk aan het begin van de nieuwjaarsnacht in het buitengebied van Chaam ongedeerd aangetroffen. Zij waren ontsnapt uit een loods.
ZIE OOK: Ontvoering Gino en Rien: ‘Tiewraps doorgebeten en deur opengetrapt’, verdachte Alex B. ontkent alles
ArrestatiesIn het onderzoek zijn al eerder drie verdachten opgepakt. Alex B. uit Chaam werd na vijf weken hechtenis vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs en ontkent achter de ontvoering te zitten. Justitie benadrukt dat B. verdachte blijft in de ontvoeringszaak.
De politie houdt rekening met nog meer arrestaties in dit onderzoek. De ontvoering is vermoedelijk het gevolg van een 'ripdeal'.
ZIE OOK: Ontvoering Gino en Rien: ‘Tiewraps doorgebeten en deur opengetrapt’, verdachte Alex B. ontkent alles
OntvoeringDe politie begon na de ontvoering een klopjacht op de daders. Daarbij werden invallen gedaan in Breda en Chaam. In een eerder stadium gingen al geruchten dat een openstaande schuld de reden van de ontvoering zou zijn.
De gijzelaars wisten in de nieuwjaarsnacht te ontsnappen uit een loods bij Ulicoten. Later bleek dat de ontvoerders 90.000 euro losgeld hadden geëist.
ZIE OOK: ‘Flitsgranaat ontplofte naast dochtertje van 4’, ontvoeringsverdachte Gino en Rien veroordeelt inval
BeloningTijdens de ontvoering loofde justitie een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot het terugvinden van de twee. In de speurtocht gaf de politie toen ook beelden vrij van de ontvoering die door beveiligingscamera's waren gemaakt.
Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda[YouTube:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg][YouTube:https://youtu.be/HPiZCzM7H9w]

Wachten op privacy instellingen...