Robbie Haemhouts over sportieve crisis bij NAC: 'Het ziet er moeizaam uit'

29 november 2016 om 18:34
nl
Robbie Haemhouts weet waarom NAC in een sportieve crisis zit. Hoewel de ploeg er in de competitie al zestien wedstrijden op heeft zitten, zegt de 33-jarige aanvoerder dat het elftal nog altijd automatismen en vastigheid mist. NAC staat momenteel op een elfde plek in de Jupiler League en trainer Marinus Dijkhuizen ligt onder vuur bij de Bredase aanhang.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het publiek in Breda mort en door een groeiend aantal wordt de kop van trainer Dijkhuizen inmiddels geëist. Er is sprake van een sportieve crisis in Breda. De verwachtingen, NAC zou top 5 spelen, komen vooralsnog niet uit. De technische staf is nog steeds zoekende en krijgt het nieuw gevormde elftal slechts met vlagen aan de praat.
'We vinden elkaar niet makkelijk'Robbie Haemhouts denkt te weten waarom het niet loopt bij NAC. Volgens de speler zorgt trainer Dijkhuizen niet voor stabiliteit. Haemhout ondervond dat zelf. Hij is eerste aanvoerder, maar werd onlangs gedegradeerd tot derde reserve. Maandagavond mocht de middenvelder in de 66e minuut weer opdraven in het duel tegen Helmond Sport.
"Ik vind dat het er moeizaam uitziet", zegt Haemhouts over het spel van NAC. "We missen wat automatismen en vastigheid. Dat is denk ik het grootste probleem. Er zijn natuurlijk wel wat wisselingen geweest. We vinden elkaar niet makkelijk. Ik denk dat de trainer zoekende is naar het juiste team en naar vastigheid."
'Dieptepunt in mijn carriére'Haemhouts kreeg afgelopen vrijdag in Leeuwarden een flinke tik. Tegen Cambuur ging het in de tweede helft mis bij NAC, maar hij kwam niet eens het veld in. Coach Dijkhuizen liet een paar jonge gastjes debuteren. Fantastisch voor hen, maar een mokerslag voor de routinier.
"Dat was misschien wel het dieptepunt uit mijn carrière", zegt Haemhouts. "Ik heb daar veel moeite mee. Maar de trainer maakt zijn keuzes naar eer en geweten. Ik kan alleen zeggen dat het pijn deed en dat ik daar moeite mee had."
SterkhouderTrainer Dijkhuizen, zo zei hij, was niet tevreden over de inbreng van Haemhouts. Mara je aanvoerder passeren is nog altijd een hele stap. Zeker ook omdat Robbie Haemhouts afgelopen zomer als 33-jarige een driejarig contract tekende in Breda. Dan moet je worden beschouwd als een sterkhouder.
"Dat is niet hetgene wat ik in gedacht had en waarvoor ik naar hier ben gekomen. Ik heb nergens spijt van, het was alleen op dat moment een heel moeilijk iets voor mij. Ik moet proberen er positief mee om te gaan, anders haal ik alleen mezelf naar beneden. Ik ga ervan uit dat het weer goed komt."
Stabiliteit en duidelijkheidHaemhouts hoopt wel dat er ook werk gemaakt wordt van de punten van kritiek die hij uit. "Ik denk dat wij stabiliteit nodig hebben, vastigheid en duidelijkheid. We krijgen die met momenten, maar ik denk dat het op sommige momenten ook beter kan. We moeten met elkaar aan de gang gaan en zorgen dat we weer bij de eerste vijf komen."
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.