Video

Cafébaas zamelde geld in: 't Kapelleke heeft weer een Maria

29 november 2016 om 20:00
nl
Gelovigen in en rond het centrum van Etten-Leur zijn oprecht blij: 't Kapelle heeft weer een nieuw en volwaardig Mariabeeld. "Dit is wel zo mooi en het heeft wel zo'n enorme mooie uitstraling." Het vorige Mariabeeld werd in het voorjaar uit de kapel gestolen en door de dief op straat aan gruzelementen gegooid, gelovigen waren er toen helemaal kapot van.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

In de weken na de vernieling zamelde cafébaas Jac van Dongen geld in om een nieuwe Maria te kopen. "Dan kwamen ze met de fiets aangereden als ik het terras aan het neerzetten was en dan gaven ze een tientje of zo. Het was een bliksemactie." Die spontane actie leverde rond de zevenhonderd euro op. Met dat geld op zak mocht het kerkbestuur op zoek naar een nieuwe Maria.
Maria onder een stolp De nieuwe Maria staat sinds een paar dagen al in 't Kapelleke en Jac van Dongen die op korte afstand van de kapel woont, ziet haar voor het eerst. "Ik vind het geweldig. Prachtig zo onder die stolp. Het andere beeld was ook mooi, maar dit maakt een superindruk."
Van Dongen staat niet alleen in zijn mening. De andere gelovigen die langskomen om een kaarsje te branden zijn zonder uitzondering ook blij met de nieuwe Maria.
"Het is mooi. Er stond een tijdelijk klein beeld ter vervanging, maar dit is veel mooier", vertelt een van de vrouwen die veel bij Maria komt.
Officieel wordt de nieuwe Maria pas op 8 december onthuld, maar gelovigen kunnen nu al bij haar terecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.