Video

Koning Filip en Koningin Mathilde bezoeken high tech, water en kasteel

30 november 2016 om 11:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:38
nl
Het Belgische koningspaar komt woensdag de hele dag naar Brabant. Koning Filip en Koningin Mathilde zijn bezig met een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Ze worden aan het eind van de dag uitgezwaaid op kasteel Heeze.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Het gaat een drukke dag worden voor het koningspaar. Koning Filip bezoekt in de ochtend de High Tech Campus in Eindhoven. Daar ontmoet hij onder andere jonge onderzoekers en startups. Hij komt om halfelf aan in Eindhoven. Onze verslaggever is er bij.
Zijn vrouw koningin Mathilde bezoekt eerst nog samen met koningin Máxima station Utrecht. Rond kwart voor twaalf komt Mathilde samen met haar man aan bij het Holst Centre op de Hight Tech Campus in Eindhoven. Daar krijgt het paar een rondleiding.

Wachten op privacy instellingen...

Afscheid in HeezeKoningin Mathilde bezoekt in de middag horecagroothandel en supermarktconcern Sligro in Veghel. Koning Filip is samen met minister Schultz van Haegen bij het Water Symposium in Eindhoven.
Het Belgisch koningspaar neemt aan het eind van de middag afscheid van Nederland bij kasteel Heeze. Om vijf uur worden ze uitgezwaaid en rijden ze weg onder begeleiding van een groot eremotor-escorte.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.