Video

Clubicoon Fred van der Hoorn verlaat FC Den Bosch

29 november 2016 om 19:08
nl
De wegen van clubicoon Fred van der Hoorn en FC Den Bosch scheiden. Beide partijen zijn overeengekomen dat Van der Hoorn begin volgend jaar zijn taken als hoofdscout neerlegt. Dit heeft de Bossche club dinsdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Van der Hoorn verlaat de club vanwege organisatorische wijzigingen. Om die reden vertrok directeur Edward van Wonderen vorige week direct bij FC Den Bosch. De taken van Van der Hoorn worden intern opgevangen door de afdeling voetbalzaken.
ClubicoonVan der Hoorn geldt als clubicoon. Hij speelde 11 seizoenen voor FC Den Bosch, waarin hij tot 330 officiële wedstrijden kwam. Na zijn afscheid als profvoetballer in 2002, bekleedde hij diverse functies bij de club. Hij was onder meer technisch manager.
"Fred heeft onwaarschijnlijk veel voor FC Den Bosch betekend. De beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat dan ook niet in de koude kleren zitten", aldus voorzitter Jan-Hein Schouten. "We moeten in de weg naar structurele gezondmaking in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen."
'Blij en trots'Mister FC Den Bosch reageert vanuit Hongarije waar hij op dit moment is voor de club. ''Ik heb hier jarenlang met veel plezier gevoetbald en later gewerkt. We hebben hier goede en slechte tijden doorgemaakt'', vertelt hij.
Volgens hem zijn de club en hij 'op gepaste manier uit elkaar gegaan'. ''Als ze me nog ergens voor nodig hebben, ben ik beschikbaar. Ik ben blij en trots dat ik hier in ieder geval heb mogen werken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.