Video

Digitale aanwinst voor PSV, Romal Abdi wordt de eVoetballer

29 november 2016 om 19:24
nl
Romal Abdi zal de komende tijd PSV vertegenwoordigen bij tal van nationale en internationale FIFA-toernooien. Ook is hij de PSV-troef als de eredivisie gaat starten met een eSports-competitie. De 27-jarige Abdi is uitverkozen na drie toernooien en een sollicitatieprocedure, waarbij hij ook met onder meer PSV-directeur Toon Gebrands rond de tafel moest gaan zitten. Abdi kwam daarbij als beste uit de bus en heeft een heus PSV-contract ondertekend..
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

"Het is nog een beetje onwerkelijk. Dit is echt een jongensdroom. Ik was al PSV-supporter, maar nu ben ik wel trots dat ik een echte PSV'er ben", aldus de FIFA-virtuoos..
Romal Abdi gaat in PSV-tenue FIFA spelen in een nog op te richten eSports-eredivisie en binnenkort al tegen zijn Ajax-collega. Hij is vol vertrouwen.
"Binnen FIFA kan ik heel compact spelen. Ik ben goed op de counter en heb weinig kansen nodig om te scoren én kan goed passeren."
'Type Jorrit Hendrix'Abdi vergelijken met een PSV-speler is lastig, maar Guus Pennings, manager Marketing& Media bij PSV wil wel een poging wagen. "Ïk zou hem vergelijken met Jorrit Hendrix. Een nette jongen, hard werkend in dienst van het team en volgens mij nog geen gekke uitspattingen." Abdil kan zich daar wel in vinden.
"Een type Jorrit Hendrix?  Da's een eer. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hoe hij op TV overkomt kan dat wel eens kloppen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.