Ad V. blijft witwaspraktijken bij Nieuw Woensel ontkennen: 'Ik ben de zwarte piet'

29 november 2016 om 20:29
nl
Het strafrechtelijke onderzoek naar vermoedens over crimineel geld bij de Eindhovense amateurclub Nieuw Woensel, is nog altijd in volle gang. Deze maand is voormalig hoofdsponsor Ad V. uitvoerig verhoord door de recherche. Dat blijkt uit informatie van Omroep Brabant die dinsdag is bevestigd door het Landelijk Parket. V. wordt ervan verdacht dat hij al jarenlang crimineel verkregen geld witwast.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Mogelijk is voetbalclub Nieuw Woensel gefinancierd met dat geld. De politie verhoorde afgelopen zomer vijf spelers van het eerste elftal. Zij worden ervan verdacht witgewassen geld te hebben aangenomen.
'Verdenking blijft staan'Het Openbaar Ministerie heeft de 48-jarige Ad V. al een tijdje in het vizier, maar riep hem nog niet op ter verantwoording. Daar kwam deze maand verandering in. “Ze hebben zijn administratie uitvoerig bestudeerd en hadden daar wat vragen over”, meldt zijn advocaat. “Omdat er alleen nog geen dossier is, konden we op veel vragen geen antwoord geven.”
Wat er precies in het verhoor is besproken, wil de raadsman niet kwijt. “Er is een verdenking en die blijft staan. Of ze bewijzen hebben, vraag ik mij ten zeerste af. Er wordt in ieder geval op een belachelijke manier omgesprongen met deze zaak. Mijn cliënt is al veroordeeld zonder dat er concrete bewijzen tegen hem liggen. Zijn goede naam is hij kwijt.”
ZIE OOK: Voorzitter Nieuw Woensel over aantijgingen crimineel geld: ‘Ik geloof hier geen zak van’
AdministratieAd V. en zijn advocaat zijn nu bezig om de in beslag genomen administratie terug te krijgen. Die zijn nu in het bezit van het Openbaar Ministerie voor onderzoek naar witwassen.
De politie startte begin vorig jaar een onderzoek naar Ad V. uit Eindhoven. Vermoedelijk houdt de Eindhovenaar zich bezig met illegale hennephandel. Daarbij zou hij zijn autobedrijf gebruiken als dekmantel.
'Onverklaarbaar'Zijn huis in het Eindhovense stadsdeel Tongelre werd eind vorig jaar al doorzocht door de politie. Opvallend was dat de reusachtige villa aan de Wolvendijk ingrijpend was verbouwd en zeer luxueus was ingericht, met onder andere een peperdure jacuzzi en een enorme keuken.
Deze verbouwing en de aanschaf van de luxe goederen waren volgens de politie ‘onverklaarbaar’, gelet op het belastinginkomen en vermogen van de man.
ZIE OOK: Crimineel geld bij Nieuw Woensel? Geldschieter en voetballers ontkennen: ‘Ik ben al veroordeeld’
'Ik ben nu de zwarte piet'V. gaf al eerder tegen Omroep Brabant aan niet onder de indruk te zijn van het onderzoek. “Ik baal alleen dat ik alles via de pers moet vernemen”, verzuchtte hij.
“Er is nog niets bewezen, maar ik ben al wel veroordeeld. Ik ben nu de zwarte piet, terwijl ik geen idee heb waar justitie dit allemaal vandaan haalt. Waarom loop ik nog op straat rond als ik volgens hen de grootste crimineel van Nederland ben? Waarom pakken ze me niet en leggen ze me iets ten laste?”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.