Video

Someren kan niet wachten tot afgebrand bandenbedrijf is opgeruimd: 'Eindelijk weer luchten'

30 november 2016 om 09:04
nl
Omwonenden van het afgebrande bandenrecyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide kunnen niet wachten totdat de troep bij het bedrijf is opgeruimd. Voor de Kerst moet van de gemeente Someren het terrein zijn schoongemaakt. Als de ondernemer het zelf niet doet, dan komt de gemeente in actie.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

LEES OOK: Bandenbedrijf Someren-Heide krijgt nog drie weken om op te ruimen na brand
De buurtbewoners zijn blij als ze van de stank verlost zijn."Wij hebben de ramen en deuren dicht vanwege de stank en kunnen niet luchten", zegt een vrouw die amper honderd meter van het afgefikte bedrijf woont. Zij heeft liever vandaag dan morgen dat de ravage wordt opgeruimd. Al weet ze niet zeker of dan ook de stank echt weg is.
LEES OOK: ‘Bandenopslag al jaren onveilig, Someren greep niet in’
Kosten voor de gemeenschapHoeveel het opruimen gaat kosten is nog onduidelijk, maar burgemeester Veltman van Someren denkt zeker een paar ton. In Someren-Heide betwijfelen veel mensen of de ondernemer dat zelf wel kan betalen. "Een slechte zaak, want dan moet de gemeenschap er weer voor opdraaien", zegt een buurtbewoonster.
Na Sinterklaas moet het opruimen beginnen en dat moet voor de Kerst klaar zijn. Het afval wordt met vrachtwagens naar een afvalverwerkingsbedrijf in Tilburg gebracht. Of Van den Hoogen zijn bedrijf in Someren-Heide kan voortzetten, dat weet burgemeester Veltman nog niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.