Vandaag in Brabant krijgen we eens een andere koning en koningin op bezoek

30 november 2016 om 08:24
nl
Willem-Alexander en Máxima, ze lopen bijna de deur plat in Brabant. Het blijft natuurlijk bijzonder als je ze tegen het lijf loopt, maar vandaag komen er eens een andere koning en koningin naar onze provincie: Filip en Mathilde der Belgen.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Het bezoek vormt de afsluiting van een driedaags staatsbezoek aan ons land. Vandaag draait het vooral om Eindhoven, Sligro in Veghel en Kasteel Heeze. Daar worden ze uitgezwaaid voor de rit naar huis.
  • Na de laatste expositie van het Breda's Museum dat gaat fuseren, verdwijnen veel spullen voorgoed in de opslag en dat vinden ze best jammer. Verslaggever Peter-Pim Windhorst nam een kijkje.
  • Na opnieuw een koude nacht begint vandaag zonnig en later op de dag een paar wolkenvelden. De wind draait naar het zuidwesten en zo stroomt er zachtere lucht binnen. Het wordt 5 graden.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=VD070-MRLw8]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Snel nog even plassen terwijl je auto staat warm te draaien. Dat deed een inwoner van Vught gisterochtend. Toen hoorde hij zijn auto wegrijden. Het was een autodief.
  • Met de aanhouding van drie verdachten meent de recherche een doorbraak te hebben bereikt in het onderzoek naar de geruchtmakende ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning in Breda. Ze werden december vorig jaar onder dwang meegenomen bij een autobedrijf.
  • Spoedoverleg gisteren in Breda, nadat in het tv-programma Undercover in Nederland bleek dat veel gekleurde bezoekers worden geweigerd in de plaatselijke horeca. Er komt een onderzoek of dat beeld klopt.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=Xg_4wEcTGGg]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Omwonenden van het afgebrande bandenrecyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide kunnen niet wachten totdat de troep bij het bedrijf is opgeruimd. Voor de Kerst moet van de gemeente Someren het terrein zijn schoongemaakt. Als de ondernemer het zelf niet doet, dan komt de gemeente in actie.
  • Guus Meeuwis komt met een muzikaal jaaroverzicht: 'Tabé, m'n vriend'. Samen met rapper Diggy Dex dook hij de studio in voor een ode aan 2016, speciaal voor zijn komende Ziggo Dome-concerten. Dat maakten de twee dinsdagavond bekend bij RTL Boulevard.
  • De Oranje-vrouwen hebben dinsdagavond de oefeninterland tegen Engeland verloren met 0-1. Ruim achtduizend toeschouwers bekeken de wedstrijd in het stadion van Willem II in Tilburg.


[tweet:https://twitter.com/RSSDamesvoetbal/status/803505717135056896]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!