Doe Maar voor tweede keer op Paaspop, 'niet alleen voor traditionele bakvisjes'

30 november 2016 om 08:50
nl
Doe Maar sluit volgend jaar een van de drie festivaldagen van Paaspop af. De Nederpopband staat voor de tweede keer op het festival in Schijndel. In 1982 sloot de band het popfestival af. Op welke dag Doe Maar nu naar Schijndel komt, maakt de organisatie nog niet bekend.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Eerder werd al bekend dat onder meer Anouk, Tom Odell, Kensington en UB40 volgend jaar naar Schijndel komen.  
"We hadden Doe Maar al langer in het vizier", vertelt Ron van Hal woensdagochtend namens de organisatie van het popfestival. "Dit jaar stonden ze echter op Pinkpop dus hield het op voor Paaspop. Nu zijn we heel blij dat ze volgend jaar komen."  [youtube:https://youtu.be/3t_FQ3w2oBs]'Compleet verdwaasd'Het eerste optreden in 1982 in Schijndel heeft Van Hal zelf niet meegemaakt. Daar was hij nog wat te jong voor. Maar de gekte rond Doe Maar in die tijd kan hij zich nog goed herinnereren. "Mijn drie jaar oudere zus was een traditioneel bakvisje. Verliefd op Ernst-Jansz", vertelt hij. Na een optreden van Doe Maar in Eindhoven kwam ze eens 'compleet verdwaasd thuis', herinnert hij zich.
"Meisjes waren compleet verliefd. En ze hadden geen idee wat ze aan het meebrullen waren", gaat hij verder. Anno nu is Doe Maar volgens Van Hal interessant voor een breed publiek. "Iedereen kent Doe Maar. Drie generaties kunnen alle liedjes meezingen. Van opa tot kleinzoon."  
Vanaf 14 aprilPaaspop, dat volgend jaar op 14, 15 en 16 april plaatsvindt, vormt traditioneel de aftrap van het festivalseizoen. Dit jaar trok het driedaagse evenement 65.000 mensen.
In totaal spelen er zo'n 175 acts op het festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.