Proef aanpak verkeersknelpunt N615 bij Beek en Donk verlengd

30 november 2016 om 09:58
nl
Of het verkeer op de N615 bij Beek en Donk beter doorstroomt nu daar bij wijze van proef een linksafverbod geldt, is nog niet duidelijk. De proef van een maand om dit beruchte verkeersknelpunt aan te pakken, wordt daarom met drie maanden verlengd.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Vanuit Beek en Donk mag verkeer ook de komende drie maanden dus vanaf de Lieshoutseweg/Gemertseweg niet linksaf slaan naar de Bosscheweg. De provincie noemt de resultaten van de proef tot nu toe ‘wisselend’.
De doorstroming van het verkeer lijkt volgens de provincie verbeterd, maar een aantal omwonenden heeft na het instellen van het linksafverbod last van sluipverkeer.
Berucht verkeersknelpuntDe N615 bij de Beekse Brug bij Beek en Donk is een van de meest beruchte verkeersknelpunten in het zuidoosten van Brabant. Het verkeer loopt er regelmatig vast.  Vorig jaar ondertekenden nog meer dan tweeduizend mensen een petitie tegen de lange wachttijden voor de brug.
Reden voor de provincie om samen met de gemeenten Laarbeek en Gemert-Bakel maatregelen te nemen om de doorstroming daar te verbeteren. Eind februari wordt nu bekeken of het verbod definitief wordt.
Groot onderhoud N615Dit zou dan vanaf begin 2018 gaan gelden. Dan wordt de N615 namelijk compleet onder handen genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.