Medewerkers apotheek Etten-Leur naar huisarts door onbekende stof: pand ontruimd

30 november 2016 om 11:45
nl
Drie medewerkers van de BENU Apotheek aan de Kerkwerve in Etten-Leur zijn woensdagochtend naar de huisartsenpost gebracht, nadat ze in aanraking waren gekomen met een gevaarlijke stof. Later bleek dat het om de fenol ging, een alcoholische stof. De apotheek was korte tijd ontruimd.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"De stof kwam vrij nadat een potje op de grond was gevallen. De medewerkers kregen de stof op hun handen en moesten daarom langs een huisartsenpost", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het is niet bekend wat voor verwondingen zijn hadden.
Er waren ook tien andere mensen in de apotheek aanwezig toen de stof vrijkwam. Zij moesten in de gaten houden of zij binnen een uur geen lichamelijke problemen zouden krijgen. "Dat uur is inmiddels voorbij en niemand heeft zich gemeld", aldus de woordvoerder.
OntruimingDe apotheek werd even na half tien meteen ontruimd. Ook de medewerkers van bedrijven die in hetzelfde pand zitten als de apotheek moesten naar buiten. "In totaal ging het om zo'n veertig mensen."
De brandweer heeft het pand gelucht. "Rond elf uur was alles weer onder controle."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.