Toon van Helfteren blijft tot 2019 bondscoach van Nederlands basketbalteam

30 november 2016 om 12:54 • Aangepast 21 november 2020 om 05:37
nl
Toon van Helfteren heeft woensdagmiddag zijn contract verlengd. Hij blijft tot februari 2019 bondscoach van het Nederlandse basketbalteam, meldt de Stichting Nederlands Mannen Team (NMT). De Tilburgse oud-international is al sinds 2013 bezig met zijn tweede periode als bondscoach.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Van Helfterens contract liep af nadat Oranje dit najaar kwalificatie voor het EK misliep. In augustus begint Van Helfteren met zijn selectie aan de kwalificatie voor de WK-poulewedstrijden.
Goed gevoelMocht Oranje vroegtijdig stranden in de WK-kwalificatie dan volgt een periode zonder belangrijke interlands en wordt de positie van de coach heroverwogen. "Ik ben blij dat Toon de komende twee jaar aan de Orange Lions verbonden blijft", meldde Bert Kragtwijk, de voorzitter van de Stichting NMT.

Wachten op privacy instellingen...

"We gaan de komende weken knopen doorhakken over de invulling van de rest van de staf. Toon wordt als hoofdcoach uiteraard bij die afwegingen betrokken. Het voelt goed om samen met hem vooruit te kijken."
BezinningDe stichting, opgezet door onder anderen een aantal oud-internationals, heeft de nationale mannenploeg al enkele jaren financieel en organisatorisch onder zijn hoede nadat basketbalbond NBB vanwege een te klein budget Oranje niet langer kon onderhouden. Kragtwijk: "Het is de plicht van het NMT om de lange termijn in de gaten te houden. Als bestuur weten we na een poosje van bezinning heel goed waar we naar toe willen en wat daarvoor nodig is."
Van Helfteren is met 207 interlands recordinternational en heeft als hoofdcoach inmiddels ook het record in handen. In twee periodes coachte hij Oranje tot nu toe 103 keer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.