Nóg een man opgepakt voor ontvoering Gino en Rien

30 november 2016 om 13:18
De politie heeft woensdagochtend opnieuw iemand aangehouden in de zaak van de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning. In Breda werd een 51-jarige man opgepakt. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dinsdag arresteerde de politie al twee mannen (39 en 38 jaar) uit Breda en Oosterhout. Ook werd er een 27-jarige vrouw uit Enschede aangehouden.
Gino Heeren (19) en Rien de Koning (43) werden eind december op klaarlichte dag onder dwang meegenomen bij autobedrijf René de Koning Auto's in Breda door vier mannen. De slachtoffers werden uiteindelijk aan het begin van de nieuwjaarsnacht in het buitengebied van Chaam ongedeerd aangetroffen. Zij waren op nieuwjaarsdag ontsnapt uit een loods in Ulicoten.
Gebrek aan bewijsIn het onderzoek zijn al eerder drie verdachten opgepakt. Alex B. uit Chaam werd na vijf weken hechtenis vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs en ontkent achter de ontvoering te zitten. Justitie benadrukt dat B. verdachte blijft in de ontvoeringszaak.
De politie houdt rekening met nog meer arrestaties in dit onderzoek. De ontvoering is vermoedelijk het gevolg van een 'ripdeal'.

Wachten op privacy instellingen...