Oss gaat strijd aan met provincie over mestfabriek

30 november 2016 om 13:34
nl
Burgemeester en wethouders van Oss binden de strijd aan met de provincie over de mestverwerker op industrieterrein Elzenburg in de stad. Half november gaf de provincie toestemming voor de komst van de mestfabriek vlakbij een nieuwbouwwijk.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het besluit om in beroep te gaan tegen de beslissing van de provincie heeft het gemeentebestuur dinsdag genomen.De mogelijke komst van de mestverwerker heeft volgens het college tot ‘maatschappelijke onrust’ geleid. Het college had daarom een aantal voorwaarden gesteld aan de provincie voor de komst van de mestverwerkingsinstallatie.
Duidelijkheid over stankZo wilde het college bijvoorbeeld duidelijkheid over stank die de mestverwerker de omgeving zou opleveren. Ook wilde het college duidelijkheid de over de luchtkwaliteit en mogelijke gezondsheidsrisico’s in verband met fijnstof.
Zaken waar volgens het college niet genoeg duidelijkheid over is gekomen.
Gemeenteraad moet beslissenOf er daadwerkelijk een beroep komt tegen de beslissing van de provincie hangt nu af van de gemeenteraad. Zij moet op 15 december de knoop doorhakken.
Het college heeft tot  26 december om in beroep te gaan. Op 8 december wordt er in een commissievergadering over de zaak gesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.