Video

Meerkampster Nadine Broersen blij met nieuwe coach: 'Ik overwin mijn angsten'

30 november 2016 om 18:19
nl
2016 was sportief gezien voor Nadine Broersen een vervelend jaar. De meerkampster uit Dongen had te maken met blessures, brak met haar coach en eindigde op de Olympische Spelen op een teleurstellende dertiende plaats. Broersen heeft roer inmiddels omgegooid en is met de onervaren trainer Pelle Rietveld een nieuwe weg ingeslagen.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het had haar jaar moeten worden, 2016. Nadine Broersen stelde alles in het teken gesteld van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de zevenkamp zou ze schitteren en voor een medaille gaan. Het liep allemaal anders, de dertiende plek bleek het hoogst haalbare in Brazilië. Een gevolg van een rottijd.  
Vervelend jaar"Het was een vervelend jaar", beaamt Broersen. "Ik heb blessures gehad, die ik voor een deel ook nog had meegenomen uit 2015. En als het dan ook al een half jaar niet goed loopt met de coach, ook al wil je dat wel omdat het een Olympisch jaar is, dan is dat zonde."
'Mentale plaatje is ook belangrijk'Doodzonde, want de Olympische Spelen zijn er natuurlijk maar eens in de vier jaar. Wat natuurlijk niet geholpen heeft, is dat Broersen vlak voor Rio 2016 brak met haar coach Ronald Vetter. De samenwerking liep niet meer. De scheiding bleek te laat, de schade was al daar.
"Als je in zo'n jaar zit, besef je dat het 'm niet gaat worden in Rio", vertelt de atlete uit Dongen. "Ik denk dat ik op dat moment er nog wel alles aan heb gedaan om er goed voor te staan, maar het mentale plaatje is ook belangrijk. En helaas was dat niet goed."
Pelle Rietveld als nieuwe trainerDoor de tegenvallende prestatie op de Olympische Spelen besloot Broersen het roer om te gooien. Daarbij maakte ze een opmerkelijke keuze. Haar trainingsmaatje Pelle Rietveld, pas gestopt als meerkamper, is haar trainer geworden. Dat hij als coach onervaren is en geen diploma heeft, maakt de atlete niet uit.
"Natuurlijk zullen er toernooien of wedstrijden zijn dat hij misschien de minst ervaren coach is", zegt Nadine Broersen. "Maar ik ben er niet bang voor dat het mis gaat lopen."
Overwinnen van angsten"Het gaat eigenlijkhartstikke goed", vervolgt ze. "Ik weet gewoon dat als ik voor Pelle kies dat ik er een hoop nieuwe dingen bij krijg, zo ben ik aan het polstokhoogspringen. Eigenlijk overwin ik mijn angsten en begin ik steeds meer te beseffen dat ik eigenlijk meer kan dan ik eigenlijk dacht."
Nieuwe ronde, nieuwe kansenIn 2017 moet het, onder de velugels van Pelle Rietveld, weer gaan gebeuren voor Nadine Broersen."Er komen nog heel veel kansen, ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. We hopen op het WK indoor te 'shinen'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.