Video

Slachtoffers chroom-6 stellen ook Nedtrain aansprakelijk

30 november 2016 om 18:44
nl
Bijna zeventig chroom-6-slachtoffers stellen Nedtrain Tilburg aansprakelijk voor de geleden schade. Dat laat hun advocaat Rob Milo woensdag weten. De medewerkers schuurden op het terrein oude treinstellen die bewerkt waren met de kankerverwekkende chroom-6-verf.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De treinen werden op het terrein tussen 2004 en 2011 opgeknapt door werklozen in opdracht van de gemeente Tilburg. Uit nieuwe WOB-stukken, die in handen zijn van de advocaat van de slachtoffers, zou blijken dat Nedtrain Tilburg mede-verantwoordelijk is.
Ook asbest in chroom-6-treinen?Advocaat Rob Milo: ''Dit bedrijf was verantwoordelijk voor het technische deel van de revisie, maar ook voor alle veiligheidsmaatregelen.''
LEES OOK: Zij kwamen mogelijk met Chroom-6 in aanraking: 'Dat stof zat zelfs op onze broodjes'
Uit de stukken blijkt volgens hem ook dat er asbest in de treinstellen zat. Milo wil weten hoe daar tijdens het onderhoud mee om is gegaan.
Voorlopige schadevergoedingEerder stelden slachtoffers de gemeente Tilburg al aansprakelijk. Zij houden de gemeente verantwoordelijk voor de klachten die zij hebben omdat zij toen werkzaam waren voor de stad. ''Dat blijft ook zo, maar die aansprakelijkheid is nog niet erkend.''
Milo hoopt dat de kans op een coulanceregeling voor de slachtoffers daardoor toeneemt. Dat is een soort voorlopige schadevergoeding. De gemeente liet eerder al weten een coulanceregeling te onderzoeken, maar ook het onafhankelijke onderzoek eerst af te willen wachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.