Video

Koks Sligro lappen protocol aan hun laars: 'Majesteit, wilt u proeven?'

30 november 2016 om 19:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:37
nl
Koningin Mathilde van België heeft woensdag het ZiN Inspiratielab van Sligro in Veghel officieel geopend. Ze nam een kijkje in de enorme keuken van het lab, waar koks Evert en Philip een overheerlijke kalfsbouillon met Aziatisch tintje hadden bereid. De koks lapten spontaan het protocol aan hun laars en vroegen of de koningin misschien zin had om te proeven. En dat had ze.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De twee koks hadden vooraf een duidelijke instructie gekregen over het protocol dat geldt tijdens een koninklijk bezoek. De koningin laten proeven, dat was niet de bedoeling.
Evert was er niet van onder de indruk. "Ik ben misschien een beetje een boerenlul, maar ze is een mens zoals iedereen en moet ook gewoon poepen en plassen." En dus bood hij de koningin een kopje bouillon aan.
'Bouillon met liefde'De bouillon met citrus viel goed in de smaak. "Ze vroeg ons hoe we het gerecht hadden bereid, en daar was maar één antwoord op: met liefde."

Wachten op privacy instellingen...

Onderdeel van staatsbezoekHet Belgische koningspaar is drie dagen in Nederland voor een staatsbezoek. Het bezoek aan het ZiN Inspiratielab was daar onderdeel van. Het lab helpt foodprofessionals om nog beter te worden in hun vak, onder andere door masterclasses, vaktrainingen en culinaire evenementen.
Woensdag draaide het allemaal om de Belgisch-Nederlandse samenwerking op voedselgebied. Er waren verschillende workshops, onder andere over Belgische speciaalbieren, en een kookwedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.