Belastingdienst int ruim 50.000 euro bij grote controle in Gestel - Omroep Brabant

Belastingdienst int ruim 50.000 euro bij grote controle in Gestel

30 november 2016 om 19:03
nl
De politie en Belastingdienst hebben dinsdagmiddag goed gecasht in het stadsdeel Gestel in Eindhoven. Bij een grote verkeerscontrole werden 52 mensen op de bon geslingerd. Daarnaast werden een aantal bedrijven grondig doorzocht.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De Belastingdienst haalde bij de controle 53.764 euro aan achterstallige betalingen op.
Rijden onder invloedDe verkeerscontrole duurde van 6.00 uur tot 13.00 uur en leverde maar liefst 52 boetes op. Verkeersovertreders kregen een bekeuring voor niet-handsfree bellen, rijden onder invloed, het niet dragen van autogordels en omdat hun auto in een slechte staat was (na controle van het RDW).
Zestien auto’s werden in beslag genomen omdat de eigenaren hun belasting niet betaald hebben. De politie harkte ook nog eens 278 euro aan boetes binnen die nog niet betaald waren en hield iemand aan voor verboden wapenbezit.
FietsboetesOp het Franz Leharplein werden brommers en scooters gecontroleerd op rijbewijs, kentekenbewijs en snelheid. Negen bestuurders kregen een boete vanwege hun snelheid. 35 fietsers kregen op hun donder omdat ze over de stoep fietsen.
Een handhavingsteam doorzocht elf kleine bedrijven en cafetaria’s. Bij vier bedrijven waren er problemen met de brandveiligheid, bouwkundige staat en installatietechniek. Eén bedrijf was zo slecht tegen brand beveiligd dat de politie de boel meteen heeft gesloten. De huurder krijgt nog te horen hoe hij de tekortkomingen kan oplossen.
In één pand werd softdrugs gevonden. De Belastingdienst en het UWV doen op een aantal adressen nog nader onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.